Rafael Clua García
Guillaume Dumont

Un artículo de Rafael Clua García y Guillaume Dumont

(VeUsRaval, CATNPUD)

Leer al artículo.

 

Del carrer a la sala de consum: ús injectat de drogues segons els entorns de consum

Publicat el 5 de juliol de 2022 a Ethnography:

« Estudis anteriors han informat que el consum de drogues injectades no es pot entendre en un buit espatiotemporal, però, paradoxalment, han tendit a analitzar aquesta pràctica en un únic entorn en lloc d’examinar com les persones que injecten drogues despleguen les seves habilitats en entorns diferents.

Aquest relat etnogràfic descriu i analitza com David, un usuari injectat de cocaïna, es va traslladar dels carrers de Barcelona a una sala de consum de drogues, comptant la seva transició de consumir exclusivament al carrer a augmentar progressivament les seves visites a La Sala, descobrim com diferents pràctiques, interaccions i normes, específiques d’aquests ambients, poden contribuir a la configuració del desenvolupament de l’ús de substàncies específiques i les tècniques que informen la complexa relació entre plaer i reducció de danys.

Per tant, sostenim que no podem limitar-nos a analitzar aquesta activitat en cada entorn individualment; més aviat, hem de localitzar i estudiar el consum de drogues en la interacció de diferents entorns. »

Acceder al artículo.

Clua-García, R., & Dumont, G. (2022). "From the street to the drug consumption room. Injected drug use across consumption environments." Ethnography. doi: 10.1177/14661381221113416