HOMENATGE A LES VÍCTIMES DE LA GUERRA CONTRA LES DROGUES, a continuació del DIA INTERNACIONAL DE SENSIBILITZACIÓ VERS LA SOBREDOSI

1r de setembre de 2017
Ágora de Juan-Andrés Benítez, al barri del Raval de Barcelona.

Des de la Xarxa Catalana de Persones que Usen Drogues (CATNPUD), després del Dia Mundial del 31 d’agost de 2017 per la Sensibilització vers la Sobredosi, hem vulgut denunciar que les persones amb experiències de consum de substàncies psicoactives som les principals víctimes d’una Guerra contra les Drogues que ens exposa a riscos evitables, incloent morts per sobredosi.

La priorització de mesures punitives reflecteixen un menyspreu de la centralitat i interconnexió dels drets humans, així com manca de corresponsabilitat i transparència en les polítiques de drogues. D’aquí la urgència d’un canvi de paradigma que prioritzi el benestar en mesures sociosanitàries integrals, i emparin les nostres demandes (veure’ls per sota d’aquest text).

Per això hem inaugurat al barri del Raval de Barcelona (Ágora de Juan-Andrés Benítez, Carrar Aurora), una placa commemorativa en homenatge a les persones que han mort per causa de la Guerra contra les Drogues.

Dia mundial de sensibilització vers la sobredosi a Catalunya

Dia mundial de sensibilització vers la sobredosi a Catalunya