Avui, en el dia internacional de les persones consumidores de drogues (?drug users day?), us presentem un video recordant les persones usuaries de drogues morts per sobredosis. ?

Al youtube:

? El 31 d’agost de 2021, CATNPUD (xarxa formada per AUPA’M, ASAUPA’M, ARSU, Metzineres, XADUD, FAAAT, CATFAC amb el suport d’altres entitats com Energy Control, Episteme, Pla d’Accions sobre drogues de Reus…) va celebrar a l’Àgora Juan Andrés Benítez del Raval el dia Internacional de prevenció de les #sobredosis recordant a les persones que ens han deixat per les sobredosis i per recordar també quines són les mesures que ens agradarien que s’implementessin per acabar amb aquestes mort evitables.

Les dades de sobredosis a #Catalunya són 226 persones el 2019. Una xifra que ha anat pujant en els darrers anys. Per trencar una mica els esquemes cal dir que el 80 % d’aquestes sobredosis no són per #heroïna si no que son per una mescla de substàncies moltes d’elles legals, #alcohol i #benzodiazepines.

Aquest any hem començant una campanya que emmarquem sobre els terme #SAFESUPPLY (subministrament segur), perquè creiem que regular totes les drogues es la única manera de poder acabar amb aquestes morts absurdes i tan evitables.

Creiem que es poden millorar dels kits de naloxona, que salven vides, però seguim reivindicant la naloxona nasal i també naloxona pre-recarregada. Reivindiquem serveis de reducció de danys i sales de consum obertes 24h, programes de manteniment amb heroïna així com altres substàncies que també sabem que han tingut molts bons resultats i amplificar els serveis d’anàlisi de substàncies.

Us deixem aquest vídeo que recull les activitats de la Jornada de reivindicació del 31-A, destacant la taula rodona d’experiències en primera persona de sobredosis, una performance teatral, música, menjar i l’acció de moltes activistes treballant per a un objectiu comú, la regulació de les drogues, la lluita contra l’estigma i la defensa de les persones que consumim drogues de Catalunya.