CATNPUD us convida el proper dijous 21 de Juliol a les 17h a la plaça de Sant Jaume de Barcelona amb motiu el Memorial, un esdeveniment dedicat a aquelles persones, conegudes i desconegudes, que han mort a la guerra contra les drogues i als consumidors de drogues.
És un moment en què consumidors de drogues de la comunitat autònoma de Catalunya, poden recordar i retre homenatge als nostres amics i éssers estimats, pels funerals als que no vam poder assistir, pels morts que ningú reconeix. És un acte en el qual de moment no arribem a dir adéu.
Vos esperem i esteu convidats.

CATNPUD os invita el próximo jueves 21 de julio a les 17h en la plaza de San Jaime de Barcelona, con motivo el Memorial, dedicado a aquellas personas, conocidas y desconocidas, que han muerto en la guerra contra las drogas y a los consumidores de drogas. És un momento en que consumidores de drogas de la comunidad Autónoma de Cataluña, pueden recordar y rendir homenaje a nuestros amigos y seres queridos, por los funerales a los que no pudimos asistir, por los muertos que nadie reconoce. Es un acto en el que de momento no llegamos a decir adiós.
Os esperamos y estáis invitados.

Per què les persones usuàries de drogues tenen el seu propi dia per al record?

Es contabilitza que es produeixen unes 183.000 morts/any relacionades amb les drogues a nivell mundial. No obstant això, en lloc de reconèixer que les actuals polítiques de drogues no funcionen, les drogues i les persones que les utilitzen continuen sent considerades com el “problema ‘ i utilitzades com a “boc expiatori”. Les drogues, i les persones que les utilitzen, no són el “problema”. El problema, de fet, és la guerra contra les drogues i les violacions sistemàtiques dels drets humans que impulsa.

Un dia per recordar i honorar a totes les persones que han mort en relació a les actuals polítiques de drogues

El 21 de Juliol és un dia per honorar els amics, éssers estimats, col·legues i companys, i totes les persones que han estat conduïdes a una mort prematura com a conseqüència de l’incessant i totalment injustificable, guerra contra les drogues. Fem èmfasi, una vegada més en què aquesta guerra és, en realitat, una guerra en les persones que consumeixen drogues.

A totes les persones que…

Han mort a causa de les substàncies adulterades no regulades, com a resultat de l’actual mercat negre.

Han estat criminalitzades o empresonades a causa de la seva addicció o perque han mort per una sobredosi després de l’alliberament.

Han mort a causa de les infeccions relacionades amb el consum, pels estralls de la pobresa o la discriminació en els nostres hospitals. Per als que moren a les presons per malaltia, violència i les moltes execucions que lamentablement en alguns paísos com a Singapur, Birmània o Xina continuen produint-se.

Han mort a causa dels virus transmesos degut a la mentalitat de guerra contra les drogues que desanima activament i fins i tot penalitza els programes de reducció de danys i riscos i el tractament, com als EUA i Rússia.

Desafien les lleis per obtenir el seu medicament o substància d’elecció, i que es veuen atrapats en el foc creuat de les batudes policials o guerres de bandes fortament armades a causa de l’afany de lucre proporcionat pel mercat de drogues il·legals, per als que han abandonat l’esperança o han renunciat a la lluita i per als que no podien lluitar més.

Sempre que la prohibició, la penalització, i la guerra contra les drogues segueixin, les persones que utilitzen drogues, així com les seves famílies i comunitats – continuaran patint un dany considerable, i seguiran morint innecessàriament.

En poques paraules, la guerra contra les drogues és totalment incompatible amb la promoció dels drets humans, la salut, la seguretat i el benestar.

T’esperem el proper 21 de juliol de 17h a 19h a la Plaça de Sant Jaume, Barcelona. El teu suport és important!!!