Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack no longer supports Custom CSS. Read the WordPress.org documentation to learn how to apply custom styles to your site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /home/clients/0f8c016bdccadad2beb9d790658ead21/sites/catnpud.org/wp-includes/functions.php on line 6078
26.06.2022 Support Don’t Punish #RecolziNoCastigui | CATNPUD – La xarxa de persones que usem drogues

Support. Don’t punish.

26 de juny de 2022

Diumenge 26 de Juny 2022, hem celebrat el dia de #SupportDontPunish ✊? #SuportNoCàstig #RecolziNoCastigui 

És una campanya global de sensibilització que advoca per unes polítiques de drogues basades en els drets humans.

Una jornada antiprohibicionista on participem organitzacions de tot el món (enguany 257 ciutats en 87 països), amb un mateix objectiu: reivindicar la fi de la guerra contra les drogues!

Enguany a Barcelona hem fet olimpiades: Ens mullem per reivindicar els nostres Drets ?  a la Rambla del Raval des de les 12hs, amb jocs, premis, pica pica i un programa especial de la MetziRadio.

La prohibició
omple la presó

Fa 50 anys, el govern dels Estats Units va començar una “guerra contra les drogues” que tràgicament definiria les dècades següents.

La idea segons la qual els reptes que presenten les drogues poden tenir una resposta basada en una “violenta ofensiva frontal” es va propagar arreu del món, sobre les bases d’acords i convenis de fiscalització internacionals. La complicitat de la política dels estats de Nacions Unides la intolerància a tots els nivells socials han estat els màxims aliats d’aquesta guerra, en comptes de generar polítiques basades en l’evidència científica, l’empatia i el respecte pels drets fonamentals.

[Descarrega nota de premsa]

Les conseqüències han estat devastadores. Algunes d’elles poden ser comptades en milions de persones que han estat arrestades, empresonades, i amb morts prematures completament evitables. Però la majoria dels impactes, reflectits en històries personals de dolor, trauma i exclusió, no poden reduir-se a nombres.

Sempre és una bona ocasió per recordar que la “guerra contra les drogues” és una política fallida que comporta molts més perjudicis i danys dels que suposadament vol remeiar. Però, encara té més sentit vindicar-ho el precís dia en què els partidaris de la prohibició celebren “el dia internacional de la lluita contra les drogues”: el 26 de juny.

Cada any, el 26 de juny, CATNPUD s’uneix a la campanya mundial Support Don’t Punish, mobilitzant-se per construir alternatives sostenibles que acabin amb els cicles de càstig i marginalització, apostant per la defensa de la salut, els drets humans i benestar de les nostres comunitats. 

Durant els últims 5 anys, CATNPUD recolzats en les experiència d’activistes que ens precedeixen, hem promogut aquest canvi en les nostres comunitats, entaulant diàlegs amb les bases, la societat civil, responsables de polítiques públiques i amb els mitjans de comunicació.

Tornem a repensar les drogues? Derogar la Guerra contra les Drogues és el fi, oferir la seva distribució segura un inici.